Menu
BgBowling

Регионален месечен турнир от Лига “Плейграунд” Бургас 05.10.2018г.

Регламент за Турнир от Регионална Лига “Плейграунд” – 2018 г.
Квалификацията на Турнира е и квалификация за 1-ви кръг от РИШ на ББФ
Място: Боулинг зала “Плейграунд” – Бургас
Дата на провеждане :
05.10.2018г.(петък)- 18:00 часа – Квалификация Серия 1 – макс. 12 участника.
06.10.2018г.(събота)- 09:30 часа – Квалификация Серия 2 – макс. 16 участника.
Полуфинал и Финал – веднага след последната квалификация
Мазане 40 ft. – маже се преди всяка квалификация и полуфиналната фаза.
ВХОДНА ТАКСА – 20 лв. ( + 10 лв. за картотекирани състезатели, за които турнира е и квалификация за РИШ, допълнителната такса не се събира от ненавършили 18 г. състезатели). Състезатели, които желаят да участват само в квалификацията за РИШ без да участват в турнира заплащат само 15 + 10 = 25 лв.

1. Първа фаза – квалификации – 6 игри:
Всички записани състезатели се разпределят по жребий на избраните за игра писти по трима или четири състезатели на двойка писти. Изиграват се по 6 игри на една двойка писти в състезателен режим. За втората фаза се класират първите 8 според общият им резултат от шестте квалификационни игри. В случай на равенство предимство има състезателя с по-висока последна игра.
2. Втора фаза – полуфинална – 2 игри:
Класираните 8 състезатели от първата фаза се разпределят по двама на писта, подреждането на състезателите е според общия резултат до момента на писти от 1 до 4. Изиграват се по 2 игри в състезателен режим. Резултатите от двете полуфинални игри се прибавят към разделения на 2 резултати от шестте квалификационни игри без закръгляне. За финалната фаза се класират първите 4 състезатели с най-висок сбор. Останалите 4 заемат местата от 5-то до 8-мо според сбора след тази фаза. В случай на равенство предимство има състезателя с по-висока последна игра.
3. Трета фаза – финал и малък финал – 1 игра:
Класираните 4 състезатели от втората фаза играят финал на две двойки писти, подреждането на състезателите е според общия сборен резултат от полуфиналната фаза на писти от 1 до 4. Изиграва се 1 игра в състезателен режим. Първият и вторият във временното класиране играят финал за 1-2 място, а третият и четвъртият играят малък финал за 3-4 място. При равенство във финалната игра, предимство има по-високо класираният от полуфиналната фаза състезател.
4. Крайно класиране в Турнира:
1-2 място – според финалната игра
3- 4 място – според играта в малкия финал
5-8 място – според сбора след полуфиналната фаза
9+ места – според шестте игри квалификация
Всички състезатели класирани на първите 16 места получават от 16 до 1 точки за Годишната Ранглиста на Регионална Лига “Плейграунд”.
5. Крайно класиране в Квалификацията за РИШ:
За крайно класиране в Регионалната квалификация се счита извадка от класирането след 6-те игри квалификация на обявилите предварително участие картотекирани към ББФ състезатели.

Забележка: На деца, ненавършили 14 години и жени се начислява хендикап от 8 точки към всяка изиграна от тях игра.
Награди: Купи /плакети/ за първите трима състезатели.
През цялата година ще бъде водена ранглиста на всички състезатели, участвали в турнирите от лигата. Във всеки турнир победителя получава 16 т. за Ранглистата, втория – 15 т. и т.н. до класирания на 16 място – 1 т. През декември 2018 г. ще се проведе финален турнир за първите 16 състезатели в тази ранглиста.
Организатор зала PLAYGROUND-Бургас
Всички желаещи да участват могат да се запишат на e-mail : burgas@playground.bg, или на тел:0887205209 – Валентин Желязков . Краен срок за записване 03.10.2018г.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA