Menu
BgBowling

Регионална Лига “Плейграунд” – 2019

Регламент за пъри Турнир от Регионална Боулинг Лига “Плейграунд” – 2019 г.

Квалификацията на Турнира е и квалификация за 4-ти кръг от РИШ на ББФ, сезон 2018-2019

Място: Боулинг зала “Плейграунд” – Бургас                         

Дата на провеждане :

15.02.2019г.(петък)- 18:00 часа – Квалификация Серия 1 – макс. 12 участника.

16.02.2019г.(събота)- 09:30 часа – Квалификация Серия 2 – макс. 16 участника.

Полуфинал и Финал – веднага след последната квалификация

Мазане 42 ft. –  маже се преди всяка квалификация и полуфиналната фаза.

ВХОДНА ТАКСА:

35,00 лева за картотекирани състезатели, за които турнира е и квалификация за РИШ

25,00 лева за състезатели участващи само в турнира или само в квалификация за РИШ

20,00 лева за състезатели ненавършили 18 години

1. Първа фаза – квалификации – 6 игри:

Всички записани състезатели се разпределят по жребий на избраните за игра писти по трима или четири състезатели на двойка писти. Изиграват се по 6 игри на една двойка писти в състезателен режим. За втората фаза се класират първите 8 според общият им резултат от шестте квалификационни игри. В случай на равенство предимство има състезателя с по-висока последна игра.

2. Втора фаза – полуфинална – 2 игри:

Класираните 8 състезатели от първата фаза се разпределят по двама на писта, подреждането на състезателите е според общия резултат до момента на писти от 1 до 4. Изиграват се по 2 игри в състезателен режим. Резултатите от двете полуфинални игри се прибавят към разделения на 2 резултати от шестте квалификационни игри без закръгляне. За финалната фаза се класират първите 4 състезатели с най-висок сбор. Останалите 4 заемат местата от 5-то до 8-мо според сбора след тази фаза. В случай на равенство предимство има състезателя с по-висока последна игра.

3. Трета фаза – финал и малък финал – 1 игра:

Класираните 4 състезатели от втората фаза играят финал на две двойки писти,  подреждането на състезателите е според общия сборен резултат от полуфиналната фаза на писти от 1 до 4. Изиграва се 1 игра в състезателен режим. Първият и втория във временното класиране играят финал за 1-2 място, а третият и четвъртият играят малък финал за 3-4 място. При равенство във финалната игра, предимство има по-високо класираният от полуфиналната фаза състезател.

4. Крайно класиране в Турнира:

1-2 място – според финалната игра

3- 4 място – според играта в малкия финал

5-8 място – според сбора след полуфиналната фаза

9+ места – според шестте игри квалификация

Всички състезатели класирани на първите 16 места получават от 16 до 1 точки за Годишната Ранглиста на Регионална Лига “Плейграунд”.

5. Крайно класиране в Квалификацията за РИШ:

За крайно класиране в Регионалната квалификация се счита извадка от класирането след 6-те игри квалификация на обявилите предварително участие картотекирани към ББФ състезатели.

Забележка:  На деца, ненавършили 14 години и жени се начислява хендикап от 8 точки към всяка изиграна от тях игра.

Награди: Купи /плакети/ за първите трима състезатели.

През цялата година ще бъде водена ранглиста на всички състезатели, участвали в турнирите от лигата. Във всеки турнир победителя получава 16 т. за Ранглистата, втория – 15 т. и т.н. до класирания на 16 място – 1 т. През декември 2019 г. ще се проведе финален турнир за първите 16 състезатели в тази ранглиста. По 5 лева от входната такса за участващите в турнира състезатели навършили 18 години ще се натрупват в награден фонд за Годишния Гранд Финал.

Организатор зала PLAYGROUND гр. Бургас

Всички желаещи да участват могат да се запишат на e-mail : burgas@playground.bg, или на тел: 0887205209 – Валентин Желязков Краен срок за записване 13.02.2019 г.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA