Menu
BgBowling

Финали РОШ 2018-2019

.

На 01-02 юни 2019 година в Джой Стейшън боулинг, гр. София ще се проведат финалите в отборните дисциплини: двойки жени, двойки мъже и тройки.

ДВОЙКИ ЖЕНИ И ДВОЙКИ МЪЖЕ:

Дата на провеждане:

01 юни 2019 год. – събота

Право на участие:

Всеки картотекиран клуб към ББФ трябва да заяви не по-късно от 24:00 часа на 22 май 2019 год. с колко двойки жени и колко двойки мъже ще участват във финалите!

Не по-късно от 28 май 2019 год., боулинг клубовете трябва да изпратят на имейла на ББФ поименният състав на двойките, които ще вземат участие във финалите.

Няма ограничен брой двойки жени и двойки мъже, с които боулинг клубовете могат да участват във финалите.

Формат:

Квалификациите: 10 игри сбор – Бейкър;

За финалната част (степладер) се класират първите 4 (четири) двойки по среден резултат. При равенство в точките (кеглите) се гледа последната, предпоследната и т.н. игра до прекъсване на равенството. Предимство има двойката с по-висока игра.

Двойката, класирана на 4-то място след 10-те игри играе мач (Мач №01) до две победи от 3 игри срещу двойката, класирана на 3-то място след квалификациите. Загубилата двойка се класира на 4-то място, победилата двойка от Мач №01 играе мач (Мач №02) до две победи от 3 игри срещу двойката, класирана на 2-ро място след квалификациите. Загубилата двойка в Мач №2 се класира на 3-то място (бронзов медалист) в крайното класиране, двойката победител от Мач №02 играе мач (Мач №03) за излъчване на републикански шампион в дисциплината срещу двойката, класирана на 1-во място след квалификациите. Загубилата двойка се класира на 2-ро място в крайното класиране (сребърен медалист), победилата завоюва златните медали в дисциплината.

Серии, разпределение по писти, загрявка:

Броят серии ще се определи в зависимост от записаните за участие двойки жени и двойки мъже.

Разпределението по писти ще става чрез жребий преди започване на 10-те игри квалификации. Играе се на състезателен режим, две двойки на двойка писти. След всяка нечетна игра, двойките разменят местата си на двойката писти, след всяка четна (втора) игра двойката писти се премества на съседната двойка писти в дясно.

Преди първата игра от квалификациите има 10 минути за запознаване с пистите.

Такса участие: 40,00 лева на двойка

.

ТРОЙКИ

Дата на провеждане:

02 юни 2019 год. – неделя

Право на участие:

Всеки картотекиран клуб към ББФ трябва да заяви не по-късно от 24:00 часа на 22 май 2019 год. с колко тройки ще участват във финалите!

Не по-късно от 28 май 2019 год., боулинг клубовете трябва да изпратят на имейла на ББФ поименният състав на тройките, които ще вземат участие във финалите.

Няма ограничен брой тройки, с които боулинг клубовете могат да участват във финалите.

В тройките могат да вземат участие както мъже, така и жени. Към резултата на всяка жена, участваща в надпреварата, се добавят 8 точки за всяка игра.

Формат:

Квалификации:

Всяка тройка изиграва по 6 игри и класирането се прави на база сбор точки от бутнати кегли плюс хендикап (ако има такъв) на тройката. При равенство за определяне на класирането се взима по-висока последна игра.

Първите четири тройки се класират за финалния степладер.

Степладерът се играе във формат 1 игра и излъчва победителите и техните подгласници.

Серии, разпределение по писти, загрявка:

Ще бъде проведена една серия.

Разпределението по писти ще става чрез жребий преди започване на 6-те игри квалификации. Играе се на състезателен режим, две тройки на една двойка писти.

След всяка втора игра двойката писти се премества на съседната двойка писти в дясно.

Преди първата игра от квалификациите има 10 минути за запознаване с пистите.

Такса участие: 60,00 лева на тройка

НАМАЗВАНЕ:

Намазването за финалите в дисциплините: Двойки жени, Двойки мъже и Тройки ще бъде с дължина 40 фт. Схема на намазването може да видите ТУК:

ОФИЦИАЛНА ТРЕНИРОВКА:

На 30-ти и 31-ви май 2019 год. в Боулинг зала Джой Стейшън, гр. София всички участници във финалите могат да тренират както следва:

30-ти и 31-ви май 2019

10:00 – 17:00 часа      – 12 писти

18:00 –                         – 12 писти

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA