Menu
BgBowling

Две нови боулинг купи във витрината на Марина Стефанова

Марина Стефанова от БК „АТИА“ доказа отново боулинг класата си, като спечели два поредни турнира включени в календара на Българска Боулинг Федерация за 2019 година.

Фантастико Опън 84

Още след приключване на квалификациите Марина поведе в класирането, като излезе от тях със среден резултат 213,8 (вкл.8 точки хендикап) из между 33-мата участници. Добрите игри на Марина продължиха и във финалите, където тя запази лидерското си място и влезе под номер 1 в последната им фаза. В степладера тя чакаше победителя от мача между двамата представители на БК „Троя“ Дарин Траянов и Георги Делийски. В последният мач от турнира в „А група“, който трябваше да излъчи носителя на Купа Фантастико Опън 84, Марина победи Дарин Траянов с резултат 214 на 199.

След Марина на следващите призови места се наредиха Дарин Траянов, Георги Делийски и Радка Дангова, и тримата от БК „Троя“.

В останалите групи от турнира, в „Б група“ победител стана Рудолф Подлипски от БК „Магьосниците“, а в „С група“ – младата надежда на българския боулинг, десет годишния Антон Симеонов от БК „Академик-ВВ“.

Втори, елитен турнир на ББФ

Само една седмица след приключване на Фантастико Опън 84, Марина Стефанова спечели нова купа, този път от турнир на Българска Боулинг Федерация, валиден за РИШ 2019-2020.

На провелия се в Бургас в периода 30.11 – 01.12.2019 год. в боулинг зала „Плейграунд“ втори кръг (елитен турнир) от РИШ2019-2020, Марина стана отново първа! Тя се класира за финалният мач след победи над Борис Божилов БК „Троя“, Пламен Николов БК „Максим-300“, Мария Николова БК „Академик-ВВ“, Мариана Метексинова БК „АТИА“, Радослав Тенчев БК „Магьосниците“ и Дарин Траянов БК „Троя“ и загуба от Тодор Личев БК „Троя, който до този момент нямаше загубен мач в турнира.

В решителния, последен финален мач Марина успя да се наложи с 2:0 победи (203:199 и 186:151) над Тодор Личев и спечели турнира. Трети остана Дарин Траянов от БК „Троя“, четвърти Радослав Тенчев, БК „Магьосниците“.

Следващият турнир (основен) от календара на ББФ за РИШ 2019-2020 ще се проведе в София, боулинг зала „Джой стейшън“ на 25-26 януари 2020 год.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA