Menu
BgBowling

ББФ турнири

Двойки жени, Двойки мъже, Тройки

На 20-21 юни 2020 година в Джой Стейшън боулинг, гр. София ще се проведат турнирите на Българска Боулинг Федерация в отборните дисциплини: двойки жени, двойки мъже и тройки.

Право на участие:

Всички боулинг клубове могат да заявят участие в трите дисциплини не по-късно от 24:00 часа на 16 юни 2020 год. (вторник) с колко двойки жени, колко двойки мъже и колко тройки ще участват. Боулинг клубовете трябва да изпратят на имейла на ББФ info@bulgarianbowlingf.com поименният състав на двойките и тройките, които ще вземат участие в турнира на ББФ.

Няма ограничен брой двойки жени, двойки мъже и тройки, с които боулинг клубовете могат да участват.

В тройките могат да вземат участие както мъже, така и жени. Към резултата на всяка жена, участваща в надпреварата, се добавят 8 точки за всяка игра.

ДВОЙКИ ЖЕНИ И ДВОЙКИ МЪЖЕ:

Дата на провеждане:

20 юни 2020 год. – събота, начало 10:00 часа

Формат:

Квалификациите: 10 игри сбор – Бейкър;

За финалната част (степладер) се класират първите 4 (четири) двойки по среден резултат. При равенство в точките (кеглите) се гледа последната, предпоследната и т.н. игра до прекъсване на равенството. Предимство има двойката с по-висока игра.

Двойката, класирана на 4-то място след 10-те игри играе мач (Мач №01) до две победи от 3 игри срещу двойката, класирана на 3-то място след квалификациите. Загубилата двойка се класира на 4-то място, победилата двойка от Мач №01 играе мач (Мач №02) до две победи от 3 игри срещу двойката, класирана на 2-ро място след квалификациите. Загубилата двойка в Мач №2 се класира на 3-то място в крайното класиране. Двойката победител от Мач №02 играе мач (Мач №03) за излъчване на победител в дисциплината срещу двойката, класирана на 1-во място след квалификациите. Загубилата двойка в Мач №03 се класира на 2-ро място в крайното класиране, двойката победител се класира на първо място.

Серии, разпределение по писти, загрявка:

Броят серии ще се определи в зависимост от записаните за участие двойки жени и двойки мъже.

Разпределението по писти ще става чрез жребий преди започване на 10-те игри квалификации. Всяка двойка играе една игра само на една писта, като след приключването и се мести на съседната от двойката писти и така до приключване на десетте игри.

Преди първата игра от квалификациите има 10 минути за запознаване с пистите.

Такса участие:

30,00 лева на участник в двойка над 18 години.

22,50 лева на участник в двойка – ученици.

.

ТРОЙКИ

Дата на провеждане:

21 юни 2020 год. – неделя, начало 10:00 часа

Формат:

Квалификации:

Всеки участник в тройката изиграва по 6 игри. Класирането се прави на база сбор точки от бутнати кегли плюс хендикап (ако има такъв) на тройката. При равенство за определяне на класирането се взима по-висока последна игра.

Първите четири тройки се класират за финалния степладер.

Степладерът се играе във формат 1 игра и излъчва победителите и техните подгласници.

Серии, разпределение по писти, загрявка:

Разпределението по писти ще става чрез жребий преди започване на 6-те игри квалификации. В зависимост от броя записани тройки за надпреварата ще се направи разпределението по писти (двойки писти). Играе се на състезателен режим.

Преди първата игра от квалификациите има 10 минути за запознаване с пистите.

Такса участие:

30,00 лева на участник в тройка над 18 години.

22,50 лева на участник в тройка – ученици.

НАМАЗВАНЕ:

Намазването за дисциплините двойки жени и двойки мъже ще е с дължина: 45 фт.

Намазването за дисциплината тройки ще е с дължина: 37 фт.

ОФИЦИАЛНА ТРЕНИРОВКА:

На 18-ти и 19-ти юни 2020 год. в Боулинг зала Джой Стейшън, гр. София всички участници втурнира на ББФ могат да тренират както следва:

18-ти и 19-ви юни 2020

12:00 – 20:00 часа      –           09-14 писти    –           37 фт.

12:00 – 20:00 часа      –           15-20 писти    –           45 фт.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA