Menu
BgBowling

БК Мега с Отборната титла!

Приключиха финалите в Отборната дисциплина за сезон 2019-2020.

Поради прекъсването на сезона от Ковид-19 пандемията, тазгодишната надпревара се състоя само в 2 кръга, вместо обичайните 3. Това наложи и промяна на регламента за финалния турнир, която общото събрание на ББФ гласува единодушно. Round Robin Бейкър между 6 отбора във формат 3 от 5, с финален степладър от 3 отбора във формат 4 от 7. Участие взеха клубовете на БК Максим 300, БК Мега, БК Атиа, БК Магьосниците 2005, БК Троя и миналогодишните шампиони БК Страйк Мания – София.

БК Мега бяха най-убедителния отбор, като завършиха този рунд само с 1 загуба и цели 4 победи, които им гарантираха първото място за степладъра. БК Троя започнаха турнира с леки затруднения, но успяха да влязат в час навреме и да си дадат шанс за класиране на степладъра. В последния мач трябваше да победят БК Атиа, които също се бореха за класиране. Всичко се реши в последната 5та игра, където двата отбора метнаха феноменални игри, но Троя надделя с най-високата за турнира игра 249 над прекрасното 224 на Атиа. Третото и последно място отиде за БК Магьосниците 2005, които в последния си 5ти мач, трябваше да нанесат единствената загуба на БК Мега за турнира, за да се доберат до класиране. На 4то място остана БК Атиа, макар и с най-висок среден резултат от всички игри, което подсказва за невероятните отбрати, които са възможни при Бейкър формата. Атиа, както винаги се бориха със зъби и нокти, но изключително малко не им достигна, да продължат напред. На 5то място останаха БК Страйк Мания – София, които не успяха да защитят миналогодишния си успех. Сякаш всички бяха настървени да победят действащия шампион, защото Маняците имат по-висок среден от двама от финалистите, но това не им беше достатъчно да вземат повече от 2 победи. На последно място останаха БК Максим 300, които не успяха да намерят ритъма си в първия ден на турнира и отбелязаха 3 загуби. Успяха да се съберат, обаче, и играха значително по-добре втория ден, като победиха убедително Магьосниците, а бяха близо да победят и Страйк Мания.

Започна степладъра с мача Магьосници срещу Троя. Първата игра отиде за Магьосниците, след като късмета бе на тяхна страна и успяха да навържат доста страйкове и да надделеят над Троя с 225:205. Последваха обаче 4 игри тотална доминация на Троянци, докато Магьосниците бяха затруднени и не успяха да намерят ритъма от първата си игра. Победа за Троя с 4:1 и място на финала.

Мега събираха сили и концентрация докато изчакваха старта на финала, но това явно им изигра лоша шега, защото започнаха със слаба игра, докато Троянци, които бяха загряли добре, продължиха с темпото си от предния мач. 1:0 за Троя. Капитанът на Мега произнесе кратка реч и във втората игра, се появи отново отбора, доминирал целия турнир – 237:192 за Мега. 1:1. Бързо Мега си взе преднината и направи резултата 2:1 в своя полза. Четвъртата игра върна за кратко интригата в мача, като и двата отбора изпитаха затруднения и тя приключи 169:153 в полза на Мега. При 3:1, Мега вече подушиха победата и метнаха отново огромна финална игра за безапелационното 236:186 и така сложиха край на спора. 4:1 за Мега и шампионската титла.Честито на медалистите!

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA