Menu
BgBowling

Кръг I РИШ – Резултати

Приключи Кръг I от РИШ за сезон 2020-2021, изпълнен с изненади, спортна драма и незабравими емоции.

След дълги и оспорвани квалификации се оформиха финалистите за А и Б група, като това не мина и без доза ротации по време на Последен Шанс.

Събота започна с първите 5 от общо 10 игри на Фаза 1. В А група нямаше много изненади в тази фаза, като първите 12 заформиха добре познати физиономии – Диан Динев бе начело със завиден резултат от 212.8т, следван плътно от Пламен Станчев с 208.2. Около стандарта за добро представяне от 200 точки се наредиха и други редовни финалисти – Тодор Личев, Калоян Иванов, Марина Стефанова и наскоро завърналия се Антоан Маринов. Христо Георгиев, Радослав Тенчев, Радка Дангова и Георги Димов запълниха 12ката.

В същото време за Б група битката бе не по-малко ожесточена там първите 6 оформиха младата надежда Любен Левичаров, републиканския шампион за Б група Атанас Е Атанасов, доайенът на Б група Георги Божилов, Станимир Върбев, Пламен Траянов и Валентин Димитров.

Втората серия от 5 игри очаквано бе по-интересна и предостави доста динамично класиране. Това не бе така за всички, обаче, защото Пламен Станчев от БК Мега изглежда играеше друг турнир, като остави всички доста зад себе си, хвърляйки 220.6т среден резултат и заставайки твърдо на челната позиция във Фаза 1. Силна серия направиха и Христо Георгиев, Антоан Маринов, Руслан Василев, Тихомир Николов и Марина Колпачова, задминавайки заветните 200 точки среден. За съжаление това не бе достатъчно за всички, за да продължат към фаза 2. Антоан, Диан и Калоян от БК Страйк Мания София заеха второ, трето и пето място съответно. Христо и Марина Колпачова от БК Магьосниците 2005 заеха четвърто и шесто. Тодор Личев, Радка Дангова и Дарин Траянов от БК Троя застанаха на седмо, десето и дванадесето място. БК Атиа класираха трима атлета в 12ката – Мариана, Марина и Руслан на осмо, девето и единадесето място съответно.
В Б група Любен от БК Страйк Маниа София не пусна първото място, а на само 2 точки зад него застана и Наско от БК Атиа. Шестицата се допълни от Станимир Върбев (БК Троя), Георги Божилов (БК Страйк Мания София), Валентин Димитров (БК Максим 300) и Борис Панайотов (БК Мега).
Така за Неделя се гарантира участие на представители от почти всички отбори.

Неделя започна и турнирът се рестартира – вчерашните резултати нямаха значение и всеки имаше шанс да се добере до купите.
В група А Нечетни се изправиха Марина Стефанова, Бате Тошо, Динев, Пецата, Бате Кало и Руслан. В А Четни пък бяха Радка, Антоан, Марина Колпачова, Дарин, Мариана и Ицо.
Предстояха мачове всеки срещу всеки, където всяка кегла е важна. При Нечетните изглежда Марина днес включи на по-горна предавка и убедително смачка конкуренцията с 4 победи и само 1 загуби, постигайки среден от 210.4т. Битката за второто място за полуфиналите от тази група бе между трима играчи – лидерът от Събота Пецата, Диан “Титлата” Динев и Бате “ЙЕС” Тошо. Сеньорът от Пловдив обаче се озова с една “брада” напред пред останалите и се откъсна на броени точки пред тях, за да продължи напред в турнира.
При Нечетните Кака Радка показа защо е била път от Пловдив и не загуби нито един мач, като това я циментира на първата позиция. Битката за второто място, обаче, отново не остана без доза драма. Антоан “Адвоката” Маринов завърши с най-висок среден от цялата група, но пък само с 2 победи. Освен това, той успя да вземе 5те точки бонус за игра над 200 точки само веднъж, като в останалите 4 го делеше много малко от това. Въпреки липсата на късмет, той успя да задмине Марина Колпачова с 15 точки и да си гарантира място на полуфинала.

В Б група Любен “Двуръкия” Левичаров натупа всички противници и застана да чака на първото място с огромна разлика над втория. Не случайно, той е един от най-обещаващите младежи в България. Без изненада на второ място се класира Наско, който си изгради навик да играе степладър всеки уикенд и трудно ще се откаже. Жоро “Божи” Божилов показа, как не е нужно да се играят всичките 5 игри и с прекрасна игра в последния мач срещу Наско метна 239, което го изстреля на 3тата и последна продължаваща напред позиция. Освен завидна физическа подготовка, “БожиМентъл” показа на всички колко важна е психологичната страна на играта. Стартира с едва 258 точки от първите 2 игри, но направи едно от най-брилятните завръщания в последните години.

Полуфиналите бяха истинско зрелище – Марина и Антоан направиха по-добро шоу от колегите зад океана, като още първата игра се стигна до рол-оф след равенство 211 на 211. Антоан спечели рол-офа и взе първата точка. Както всички знаят, обаче, Марина е боец и не се дава лесно. Втората игра категорично показа, че няма намерения турнирът да приключи тук за нея и победи с 249 на 174. Ново равенство 1:1 – всичко щеше да се реши в последната игра. Хората в залата бяха пребледняли, даже извадиха апарат за кръвно, защото третата игра завърши със само 1 точка разлика! 214 на 213 за Марина. Тя бе на финал.
В другия мач в А група се изправиха двама атлета от града на Тепетата, двама съотборници и дългогодишни партньори в дисциплината смесени двойки – Тошо и Радка. Тошо е редовен участник на финали и притеснение у него нямаше, като метна 2 прилични игри. За негово съжаление, Радка явно нямаше намерение да загуби нито една игра в Неделя и го победи категорично с 2 на 0 с около 20 точки разлика и в двете игри. За втори пореден турнир, финалът ще бъде изцяло дамски.

В Б група вторият Наско се зае с БожиПодем, като едва преди минути те бяха играли последният мач в предишната фаза, където Божилов възкръсна. Явно това своеобразно осмо чудо на модерния свят, бе дошло в повече на Наско, който така и не намери ритъм и бе победен от БожиФиналиста с 2:0.

Последните игри за деня предстоеше да се изиграят, публиката трепереше. Троя срещу Атиа в А група и Страйк Мания срещу Страйк Мания в Б група.

Започна първата игра в А група и Каката набързо намята 5 поредни страйка, затвърждавайки, че мотото й днес е “победа и пак победа”. Марина не успяваше да намери правилният път към кеглите в тази игра и я загуби, тъй като Радка се радваше на много страйкове. Както знаем, Марина се бори до последно и бързо се окопити. Втората игра вървеше фрейм за фрейм, кегла за кегла и точка за точка. На върха обаче днес, можеше да има само едно име и то беше Радка. С изключително малката разлика от 2 кегли – 198 на 196 – Каката успя да надделее над Марина, за да вдигне купата за първо място.

В Б група всички мислеха, че мачът ще е приятелски, защото двамата финалисти са от един отбор, но това далеч не бе така. В първата игра кръв и пот се лееха на апроуча, а кеглите започнаха да ронят сълзи след ударите на Любен, който метна 256. Божилов, от друга страна, си е приятел с кеглите и разчита на прецизност, вместо на скорост, което също се бе оказало успешна тактика до момента. Страхотен резултат и от него – 227. Любо поведе с 1:0. Във втората игра Божилов показа, че все пак годините опит са от значение и хвърли една стабилна игра от 191 точки, за да изравни резултата. Двуръкият младеж изпита “кофти транзишън” и въпреки това метна достойните 182, но не бяха достатъчни. 1:1. Така всичко се реши в последната игра. БожиФиналистът бе този, който изпита проблеми този път, докато Любо пък влезе отново в ритъм. Новото поколение надделя над ветераните с 209 на 168. Първа титла за сезона за Любо.

Поздравления на всички участници и честито на победителите.

Пълното класиране, както и точките за ранглистите, можете да видите тук:

А група
Иметочки
1Радка Дангова80
2Марина Стефаова65
3Тодор Личев56
4Антоан Маринов49
5Диан Динев45
6Пламен Станчев41
7Марина Колпачова37
8Дарин Траянов34
9Калоян Иванов32
10Мариана Метексинова29
11Руслан Василев27
12Христо Георгиев25
13Радослав Тенчев23
14Бранислав Сергиевски22
15Никола Николов20
16Георги Димов19
17Тихомир Николов18
18Пламен Траянов16
19Славчо Кордев15
20Йосиф Иванов14
Б група
Иметочки
1Любен Левичаров60
2Георги Божилов48
3Атанас Е Атанасов41
4Валентин Димитров36
5Станимир Върбев32
6Борис Панайотов29
7Иво Кларк26
8Никита Подлипски24
9Рудолф Подлипски22
10Калин Симеонов20
11Теодора Константинова19
12Николай Стоилов17

Точки взети от атлети от Б група в А група:

Иметочки
1Марина Колпачова93
2Никола Николов50
3Пламен Траянов40
4Славчо Кордев38
5Йосиф Иванов35
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA