Menu
BgBowling

Фантастико Оупън 91 – Крайно класиране

Фантастико Оупън 91 се проведе от 16ти до 22ри Ноември 2020г. като състезателите срещнаха особени затруднения с дългото 46 фута намазване, което бе видимо още от квалификационните серии.

В А група къта бе едва 193.3 точки, постигнати от атлетът от Пловдив – Георги Делийски, а челната четворка бе оформена от Диан Динев, Руслан Василев, Георги Димов и Марина Стефанова с 216.2, 213.3, 212.8 и 208.8 точки съответно. Първи под чертата остана наскоро завърналия се след 8 годишна пауза републикански шампион – Павел Кьосев.

В Б група на първа линия за финалите в Неделя се наредиха Георги Божилов, Живко Димитров, Иво Кларк и младата надежда Теодора Константинова. Друга млада надежда пък хвана последното място за финалите, София Стоянова, като успя да надделее на Любослав Стайков с едва 7 кегли.

В Ц група най-добре класиралите се преди Неделя бяха Марта Иванова , Арсений Подлипски и Димитър Ярмин, като те успяха да вземат и стабилна преднина пред останалите.

Тук приключи и надпреварата в дисциплина двойки. Победители станаха Марина Стефанова и Руслан Василев, следвани от Асен Петров и Мариана Метексинова, на трето място Мехмет Кая и Явор Миланов, а на последното наградено четвърто място останаха Христо Георгиев и Радослав Тенчев.

В Неделя започна Финална Фаза I и в трите групи. В А група се отличиха трима с добра игра – Пламен Станчев, Мехмет Кая и Калоян Иванов, които явно се бяха събудили по-рано от останалите. В Б група Марина Колпачова направи огромен скок със завидните 213.7 средно от 3 игри, а след нея се нареди младата София със страхотен резултат от 192.7 средно. В Ц група Христо Димитров се отличи от съперниците си със стабилна игра.

Финална Фаза II винаги носи големи емоции, като и този път не изневери на себе си.
В А група Мехмет Кая се оказа най-подготвен, като се изстреля към върха с 222 средно, а единствено Марина Стефанова от останалите 15 участника успя да постигне дори 200 средно. Разликата между последното осмо място, което получава участие във Фаза 3 и следващите 6 места бе в рамките на едва двадесетина кегли, но вкрайна сметка бе заслужено от Тодор Личев.
В Б група Иво Кларк, Георги Божилов и Теодора Константинова се откъснаха от останалите играчи, а пък София отново успя да хване последния билет за Фаза III, оставяйки Атанас Атанасов извън шестицата.
В Ц група Фаза II определи четиримата за финалния степладър, които се подредиха по следния начин: Арсений Подлипски, Илиян Стоянов, Христо Димитров и Марта Иванова.

Финална Фаза III, макар и само от 2 игри, крие много опасности и минута невнимание често костват участието във финалите.

В А група най-концетриран остана Диан Динев, който си завоюва обратно първото място от Мехмет. Марина успя да завземе второто, Мехмет остана на трето, а последното четвърто за степладъра взе Руслан Василев.
В Б група за степладъра се пребориха Георги Божилов, Иво Кларк, Марина Колпачова и Борис Панайотов.

Игрите в степладъра минават изключително бързо и всяка грешка струва скъпо.
В първия мач в А група Мехмет надделя над Руслан със 191 на 156. За Мехмет следваше истински труден противник в лицето на Марина Стефанова. Това обаче не успя да разклати Мехмет и той хвърли безкомпромисните 229 точки срещу 179 на Марина. Същото не може да се каже обаче за финала, където Мехмет срещна Диан Динев, който привидно беше намерил тайната на пистите и през целия турнир се поклащаше между първо и второ място. Във финалата игра Диан направи чудесни 10 фрейма и постигна резултат от 223, които бяха достатъчни да спрат порива на Мехмет (187). Диан вдигна купата в А група.

В Б група първия мач бе между Марина Колпачова и Борис Панайотов, които направиха истинско шоу, тъй като мача се реши с разлика от едва 5 кегли. 179 на 174 в полза на Марина. В следващия мач Иво Кларк, реши че джентълменството е отживелица и избухна с 223 срещу едва 145 от Марина. Финалът бе между Георги Божилов и Иво Кларк. След силната игра в предишния мач, Иво изглежда срещаше затруднения. За негово щастие, Божилов също не стоеше добре на пистите и мача се превърна същинска драма. Победител от нея излезе Иво, с резултат 164 на 154.

В Ц група Христо Димитров също не се поколеба и стреля с всичко, което имаше за страхотните 206 точки срещу 135 на Марта Иванова. Христо продължи с добрата игра и срещу Илиян Стоянов, побеждавайки го 170 на 108. На финала, обаче, Христо срещна младия Арсений. Арсений успя да запази самообладание и да хвърли 164, които се оказаха достатъчни, за да победят Христо (123).

Честито на всички!

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA