Menu
BgBowling

Grand Final – Fantastico Open 2020-2021

На 29.05 и 30.05.2021 ще се проведе турнирът Гранд Финал на Фантастико Оупън 2020-2021. Класираните за тази година можете да видите ТУК.

Регламента за Гранд Финала можете да видите на сайта на зали Mega-Xtreme ТУК или да прочетете по-долу.

Гранд финалът Fantastico Open 2021 ще се проведе на 29 и 30 май в JOY STATION от 10.00ч.  Право на участие в Гранд финала имат състезателите класирали се съответно за А група от 1-во до 20-то място, за Б група от 1-во до 16-то място и за С група от 1-во до 12-то място според текущата ранглиста. Всеки състезател може да играе в групата, в която е спечелил най- много точки през сезона или в групата, в която е към момента на последния турнир. При равенство на състезатели в генералното класиране по- предно място заема състезателят с повече изиграни турнири през сезона. При ново равенство по- предно място заема състезателят, чието най- добро класиране през сезона е по- добро. При неявяване на състезател, право на участие в Гранд финала заема следващия състезател по брой точки в класирането за съответната група. Таксата за участие в Гранд финала е 50 лв. за всички участници. Право на участие във финалите имат само състезатели участвали минимум в 3 от 7-те турнира за 2020 – 2021 год. На последното за сезона Fantastico Open се тегли жребий, какво ще бъде намазването на Гранд финала. От всички 6 намазвания за сезона на случаен принцип се теглят 3. Първото изтеглено намазване е за Финална фаза 1, второто изтеглено намазване е съответно за Финална фаза 2 и третото за Финална фаза 3. За Финална фаза 4 и Степладера, намазването се тегли след приключване на Финална фаза 3, като на случаен принцип се изтегля едно от трите намазвания до момента.

  Събота 10:00 ч. – Финална фаза 1

  • 20то място за Група А, от 5то до 16то място за Група Б и от 5то до 12то място за група С играят 6 игри сбор. След втората игра състезателите сменят пистите, на които играят с две писти на дясно. Последните четирима в класирането след 6те изиграни игри отпадат.
  • След тази Финална фаза се мажат всички писти, на които ще бъде играно през следващата Финална фаза.

Събота 14:00 ч. – Финална фаза 2

  • Преди започване на тази Финална фаза, всеки състезател тегли картонче с номера на пистата, на която ще стартира играта си.
  • играят класиралите се от 1во до 12то място за Група А, от 1во до 8мо място за Група Б и от 1во до 4то място за Група С във Финална фаза 1 плюс първите 4ма от всички групи.
  • играят се 6 игри сбор като се започва от 0. След втората игра състезателите сменят пистите, на които играят с две писти на дясно.
  • за Финална фаза 3 продължават състезателите, класирали се от 1во до 12то място за Група А, от 1во до 10то място за Група Б и от 1во до 6то място за Група С.

  Неделя 10:00 ч. – Финална фаза 3

  • Преди започване на тази Финална фаза се мажат всички писти и всеки състезател тегли картонче с номера на пистата, на която ще стартира играта си.
  • играят класиралите се от 1во до 12то място за Група А, от 1во до 10то място за Група Б и от 1во до 6то място за Група С във Финална фаза 2, като се взима резултатът им от нея разделен на половина и закръглен надолу.
  • изиграват се 4ри игри сбор. След втората игра състезателите сменят пистите, на които играят с две писти на дясно.
  • за Финална фаза 4 продължават състезателите, класирали се от 1-во до 8-мо място за Група А и Група Б. Първите 4ма за Група С с най-висок резултат от тази Финална фаза пропускат Финална фаза 4 и се класират директно за Стапладер.
  • След тази Финална фаза се мажат всички писти, на които ще бъде играно през следващата Финална фаза
  • След тази Финална фаза се тегли намазването за Финална фаза 4 и Степладер.

  Неделя 14:00 ч. – Финална фаза 4

  • Преди започване на тази Финална фаза, всеки състезател тегли картонче с номера на пистата, на която ще стартира играта си.
  • играят класиралите се от 1во до 8мо място за Група А и Група Б във Финална фаза 3, като се взима резултатът им от нея разделен на половина и закръглен надолу.
  • изиграват се 3ри игри сбор. След втората игра състезателите сменят пистите, на които играят с две писти на дясно.
  • първите 4ма с най- висок резултат в Група А и Група Б играят Степладер за определяне на победителя.

Неделя 15:30 ч. – Степладер

  • Класираните 4ма състезатели във всяка група играят Степладер- 4тия срещу 3тия от съответната група. Победителят от мача играе срещу 2рия в класирането и победителят от втория мач играе срещу първият в класирането за определяне на победителя в Турнира.

НАГРАДЕН ФОНД – 6 000 ЛВ.

*удържа се 10% данък общ доход вурху печалбата.

ГРУПА А 

1-ВО МЯСТО  – 700 EURO

2-РО МЯСТО  –  600 ЕВРО

3-ТО МЯСТО –   450 ЕВРО

4-ТО МЯСТО –   400 ЕВРО

*НАГРАДНИЯ ФОНД ЗА ГРУПА А Е ПРЕДВИДЕН ЗА УЧАСТИЕ НА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ В МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ИЗБОР.

ГРУПА В

1-ВО МЯСТО – 600 ЛВ.

2-РО МЯСТО – 400 ЛВ.

3-ТО МЯСТО – 200 ЛВ.

4-ТО МЯСТО – 100 ЛВ.

ГРУПА С

1-ВО МЯСТО – 200 ЛВ.

2-РО МЯСТО – 100 ЛВ.

3-ТО МЯСТО –  50 ЛВ.

4-ТО МЯСТО – 50 ЛВ.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA