Menu
BgBowling

Приключиха Финалите на Републиканския Отборен Шампионат за сезон 2020-2021

След тридневна битка с различни намазвания и ожесточена конкуренция между девет отбора, ББФ излъчи своите Републикански Отборни Шампиони в три дисциплини – Двойки, Тройки и Отборни петици.

За трите дни се изиграха над 900 игри, за да се определят най-добрите отбори за този сезон. Поради пандемията от COVID-19 за първи път се налага събирането на финалите на всички отборни дисциплини в един тридневен уикенд, което бе изключително физическо изпитание за състезателите.

Двойки

В Събота водещата дисциплина бе Двойки. След първите 5 квалификационни игри, от тридесетте участващи двойки се отличиха водещата двойка на БК “Страйк Мания-София” Диан Динев и Любен Левичаров и двойката на БК “Мега” Пламен Станчев и Мехмет Кая.

След Фаза II, в която се изиграха още три игри, в челната тройка за Финален Степладър се вмъкнаха и тройката на БК “АТИА” Марина Стефанова и Руслан Василев след 3 прекрасни игри.

Последваха два изключително вълнуващи мача, в които състезателите на БК “АТИА”, окрилени от вмъкването в тройката успяха да вземат близки победи при много високи резултати над БК “Мега” и БК “Страйк Мания-София” във финала.

Тройки


В Неделя се изигра дисциплината Тройки. След квалификациите резултатите около челната тройка бяха значително по-близки от колкото при Двойки. На чело застанаха БК “АТИА” с Александър Захариев, Атанас Атанасов и Мариана Метексинова, следвани близо от БК “Страйк Мания-София” с Диан Динев, Калоян Иванов и Любен Левичаров.

След Фаза II на чело за финалния степладър се изкачи тройката на БК “Троя” Тодор Личев, Дарин Траянов и Радка Дангова, а “Страйк Мания-София” и “Мега” с Георги Димов, Пламен Станчев и Мехмет Кая, заформиха първия мач от Финалния Степладър.

В Степладъра БК “Мега” показа много силен отборен дух и успя да измъкне победата от БК “Страйк Мания-София”. На финала БК “Мега” с нови сили безапелационно победи иначе отличната тройка на БК “Троя” и взе златото.

Отборни петици

За първи път игрите от дисциплини Двойки и Тройки се зачитаха като квалификация за Фаза II на Отборните петици, поради сгъстения формат. За Понеделник, 24 Май, се класираха шест от деветте отбора, а именно: БК “Мега”, БК “Страйк Мания-София”, БК “Троя”, БК “АТИА”, БК “Магьосниците 2005” и БК “НСА”. Фаза II беше Раунд Робин рунд или директни двубой всеки срещу всеки. Пет игри, в които всяка точка е от значение, тъй като освен 100 бонус точки за победа, отборите получаваха и бонус точки при високи резултати. Регламента вещае много обрати и ожесточена борба за влизане в стълбицата на медалистите.

След пет изтощаващи мача, БК “Страйк Мания-София” си гарантираха поне сребро, като заеха челната позиция. За правото да се преборят за златото с тях се класираха БК “АТИА” и БК “Мега”.

В първия мач от финалния степладър БК “АТИА” надделя над БК “Мега” с над 150 точки разлика и си заслужи място на финала. БК “Страйк Мания-София” обаче, бяха решени да не пропускат шанса си за трети пореден ден. Макар, отборите да си размениха по една победа в двете игри, форматът е две игри сбор. БК “Страйк Мания-София” направиха изключително силен старт в първата, които направи задачата на БК “АТИА” изключително трудоемка. Въпреки огромните им усилия, те не успяха да наваксат разликата и БК “Страйк Мания-София” стана Републикански Отборен Шампион за пети път в историята си.

Награждаване

Награждаването на призьорите ще се случи по време на турнира Fantastico Open Grand Final на 29.05.2021, между серия 1 и серия 2, в приблизително 13:00. Молим всички призьори да бъдат облечени с отборните си екипи.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA