Menu
BgBowling

Кръг VI от РИШ сезон 2021/2022 – “Елитен”

Тримата финалисти в кръга
Любен Левичаров – 3-то място
Марина Стефанова – 2-ра позиция
Явор Миланов – победител в Кръг VI

Дойде времето и за последния кръг от календара на Републиканския индивидуален шампионат за 2021/2022 – това се случи между 01.04 и 03.04 в зала “Playground” в “Galleria Mall Burgas”. Форматът му беше “Елитен”, което значеше, че от самото начало интригата във всеки един мач ще бъде максимална. Както знаем, в този тип състезания делението не е на “А” и “Б” група, а на “Зелена зона” и “Червена”. Нека сега разгледаме как се развиха събитията.

“Последен шанс” – В надпреварата за последните 2 свободни места в главната схема премериха сили 5-ма играчи, най-успешна се оказа Марина Стефанова от БК “Атиа”, а другият печеливш от “Последен шанс” беше Пламен Траянов от БК “Троя”.

“Зелено” – В първия кръг играха 16 атлети един срещу друг, топ 8 от общата ранглиста на ББФ получават предимство и пропускат първите мачове. С влизането им обаче имахме и големи изненади – 3-ма от поставените загубиха. След много мачове до неделните полуфинали достигнаха: Марина Стефанова, Георги Делийски, Явор Миланов и Дарин Траянов. В крайна сметка Миланов и Стефанова играха последна игра и Явор Миланов се класира за финала, Марина Стефанова отиде в “Червено”.

“Червено” – Първите мачове в тази графа се образуваха от загубилите във Фаза 1, форматът на мачовете беше 2 спечелени от 3 игри. Доста интресени двубои се получиха, след три мача до полуфинал достигнаха: Любен Левичаров, Георги Димов, Пламен Николов и Мариана Метексинова. След срещите им малкият финал беше между Любен Левичаров и Дарин Траянов – Левичаров го спечели.

Финали – Полуфиналът на турнира изправи Марина Стефанова и Любен Левичаров, една игра мач, в който Стефанова показа издражливостта си и успя да го спечели. Финалната игра беше между Марина Стефанова и Явор Миланов за титлата. Продължавайки доброто си представяне, Явор Миланов успя с 173/145 да спечели купата в Кръг IV.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA