Menu
BgBowling

Шести (основен) турнир на ББФ – 26-27.04.2019

.

РЕГЛАМЕНТ, УЧАСТНИЦИ, НАМАЗВАНЕ

1.   Наименование, дата и място на провеждане:
Шести турнир на ББФ, сезон 2018-2019
26-27 април 2019 година
квалификация (6 игри): 26.04.2019 год, 12:00 часа;
финали: 27.04.2019 год, 10:00 часа;

2. Mясто напровеждане:
Боулинг зала „Джой стейшън“, Студентски град, София

3. Вид на турнира:

Турнирът е смесен за мъже и жени и е валиден за Купа България и класиране за РИШ 2018-2019 и има коефициент 1.5.

4. Участници.
В турнира участие ще вземат 24 състезатели, добили право на участие по един от следните начини:

а.) Класирани по право (8 квоти):
Диан Динев БК „Страйк Мания-София“, Мариана Метексинова БК „АТИА“, Марина Стефанова БК „АТИА“, Пламен Станчев БК „Мега“, Тодор Личев БК „Страйкърс“, Явор Миланов БК „НСА“, Дарин Траянов БК „Боляри“ и Руслан Василев БК „АТИА.

б.) Класирани от квалификации, разпределени по зони, както следва (13 квоти):
– 1 квота от Зона „Велико Търново“: Борян Бинев БК „Максим 300“;

– 1 квота от Зона „Пловдив и Благоевград“: Радка Дангова БК „Страйкърс“;

– 4 квоти от Зона „Бургас и Варна“: Атанас Атанасов БК „Максим 300“, Виктория Беленко БК „Сий Страйкърс“, Димитър Попов БК „Максим 300“ и Йосиф Иванов БК „Сий Страйкърс“;

– 7 квоти от Зона „София“: Христо Георгиев БК „Магьосниците“, Радослав Тенчев БК „Магьосниците“, Диди Илиева БК „НСА“, Георги Божилов БК „Страйк Мания-София“, Калоян Иванов БК „Страйк Мания-София“, Георги Димов БК „Мега“ и Никола Николов БК „Мега“.


в.) Уайлд карт (1 квота): Тихомир Николов БК „АТИА“

г.) Последен шанс (2 квоти): ……………………………………..

5. Турнир “Последен шанс”:
Турнирът е с минимален коефициент 0.30, и ще се проведе на 25.04.2019 в боулинг зала „Джой стейшън“, Студентски град София. Начало 18:00 часа.   Записването за участие в”Последен шанс” ще става на място в залата, 30 минути преди началото на серията. Такса участие „Последен шанс“ е 30,00 лева. Всички участници в „Последен шанс“ ще изиграят серия от 6 игри, като първите двама ще спечелят правото да играят в основния турнир.

6.   Хендикап

Всички жени се състезават с 8 (осем) точки хендикап на всяка цяла игра.

7.   Официална тренировка

На 25.04.2019 год. (четвъртък) в интервала 10:00 – 16:30 часа писти 7–20 ще бъдат намазани с намазването за турнира (40ft.).

По време на Последен шанс, ако има свободни писти (7-20), при положение, че не се пречи на провеждането на Последен шанс.

8.    Регламент:
Турнирът се провежда във формат с частично натрупване на резултатите, както следва:
Фаза 1
Всички състезатели изиграват по една серия от 6 игри. Класирането става на база общ сбор от съборените кегли. За „Фаза 2“ се класират първите 16 състезатели.

При равенство се гледа по-висока последна игра. Всички класирани състезатели запазват половината от резултата си от „Фаза 1“ закръглен надолу, като начален резултат за „Фаза 2“.
Пример при постигнат резултат от 1107 точки състезателя започва със резултат от 553 точки.
Фаза 2 – четвъртфинали
Осемте състезатели класираниза „Фаза 2“ изиграват 4 игри, които се добавят към началниятим резултат. Класирането след приключване на „Фаза 2“ става на база получения резултат. За „Фаза 3“се класират първите 8 състезатели.
Фаза 3 – полуфинали
Всички класирани състезатели запазват половината от резултата си от „Фаза2“ закръглен надолу като начален резултат за „Фаза 3“.
Състезателите изиграват 3 игри, които се добавят към началният им резултат.

За „Фаза 4“ се класират 4 състезатели.

Фаза 4- степладер
Класираните 4 състезатели изиграват степладер сдвама участника от по една игра за определяне на победител и подгласници.

За тази фаза важи правилото„Бонус за елиминации” описано в Приложение 2 на наредбата на ББФ с параметри 25 и 7 от резултата за фаза 3.

9.  Равенство:
При постигане на равенство в квалификационните серии, предимство има състезателят с по-висока последна игра. При ново равенство се гледа предпоследната и т.н. При постигане на равенство в степладера се играе рол-оф до определяне на победител. Всякакви други възникнали казуси се решават от организаторите на турнира съгласно действащите нормативни документи (на ББФ, на ETBF и WB).

10.   Разпределение по писти и местене:
a) разпределението по писти на участниците в квалификационата серия в петък ще бъде определено с жребий. Разпределението по писти за финалите ще бъде извършено по предварително изготвена таблица за целта;
б) смяна на пистите ще се извършва след всяка една игра по време на „Фаза 1“ и след всяка игра в следващите фази, като състезателите от цялата двойка писти се местят на съседната двойка писти в дясно.
в) местенето на пистите става след приключване на последния удар на последния играещ състезател, при подаден за целта сигнал;

11.   Мазане: 40 ft. – схема на намазването може да видите ТУК:
Мазане на пистите ще се извършва преди всяка квалификационна серия и преди финалите (и евентуално по време на финалите).

12.   Загрявка
Преди започване на всяка квалификационна серия и преди финалите, всеки участник ще има по 10 минути за запознаване с пистите.

13.  Такса за участие

Всеки участник трябва да заплати преди започване на турнира такса от 35.00лeвa.

15.   Общи:

а) Напомня се на всички участници в турнира, че е задължително спазването на правилника на ББФ.

б) Внасянето в боулинг залата на храна и напитки е забранено.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA