Menu
BgBowling

Възобновяване на състезателните дейности

С радост УС на ББФ желае да ви уведоми, че зала Joy Station ще бъде отворена от 01.02.2020 със статут на спортна зала. По-долу обявения календар остава валиден, като УС продължава да следи от близо обстановката заради предстоящите квалификации за Кръг 3 от РИШ извън София на 12-14.02. В случай на необходимост, ще обявим резервен вариант, спрямо ситуацията.
УС на ББФ желае да напомни на всички атлети, че допълнителните правила за игра по време на тренировка или турнир остават непроменени в цялостта си, като допълнение е, че шалове и шлемове не се допускат, като заместители на маската. Пълните правила можете да прочетете ТУК

Основавайки се на статистиката за спад на заразените и починалите от COVID-19 в страната и за увеличение на оздравелите, властите на Република България днес потвърдиха намерението си да отворят отново магазините в големите търговски центрове, както и залите за фитнес, спорт и танци от началото на месец Февруари 2021 година.
В тази връзка УС на ББФ на свое извънредно заседание обсъди проекто календар за продължаване на състезателен сезон и реши:

  • Отмененият Кръг 2 на РИШ да участва в класирането и определянето на носителите на Купа България 2020;
  • Мастърс 2020 да се изиграе и след неговото приключване да се определят носителите на КБ 2020;
  • Класирането за Мастърс 2020 и определянето на носителите на Купа България 2020 ще бъде съобразено с наредбата за сезон 2019-2020, спрямо която е започнала надпреварата. За класиране за Мастърс 2020 се взимат седемте най-добри точкувания за периода 01.01.2020 – 31.12.2020 плюс точките от двата Премиум турнира в същия период. Изключение правят Кръг 2 на РИШ 2020/2021 и Мастърс 2020, които влизат с оригиналните си заложени дати (виж календара по-долу) и са валидни за Купа България 2020. Същите два турнира няма да бъдат валидни за Купа България 2021;
  • Поради натовареността на календара и желанието на УС да се върнем към нормалния боулинг ритъм, въвеждаме промени в РОШ, като премахваме дисциплините Двойки Мъже и Двойки Жени. Смесените Двойки (подобно на Тройките) остават единствения формат Двойки, като една Смесена Двойка може да бъде от двама мъже*, две жени* или мъж* и жена*, като за жените се присъжда съотвения ХК;
  • Поради пропуска на Първи Квалификационен Кръг от РОШ Отборно и натовареността на календара, ББФ взе решение да елиминира отборните квалификации и да даде възможност на всички желаещи отбори да участват в голям финален турнир с дълъг формат, който да определи Отборния Шампион;
  • Финалите в отборните дисциплини Двойки, Тройки и Отборно ще се се проведат в един дълъг уикенд – 21.05-24.05.2021;

*генетичен пол, определен при раждане

УС на ББФ е в постоянна комуникация със залите и има готовност за промени в зависимост от прекратяване и/или въвеждане на противо епидемични мерки.
Всичко обявено тук е валидно при отваряне на залите в периода 01.02-04.02.2021. УС на ББФ запазва правото си на промени при извънредни ситуации.

Проекто календар при евентуалното отваряне на залите на 01.02.2020:

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA