Menu
BgBowling

Кръг II от РИШ – “Стандартен”

Кръг II от РИШ на ББФ се проведе от 05.02 до 07.02.2021 година, едва 5 дни след отварянето на зала JoyStation след локдауна, стартирал през Ноевмри 2020та. Истинско предизвикателство бе за атлетите да успеят да влязат в ритъм за толкова малко време и това личеше и по резултатите на турнира, с малки изключения разбира се.

Турнирът бе първия по рода си от тип “Стандартен”. Форматът се състои от квалификационна Фаза I от две серии по пет игри и за двете групи, Фаза II още пет игри, Фаза III – три игри и степладър от трима участника.

В А група по време на Фаза I се отличиха Диан Динев, Пламен Станчев, Георги Димов, Руслан Василев и Любен Левичаров, които оглавиха класирането след десетте игри. 12 участника продължиха напред в турнира.
Във Фаза II резултатите рязко се повишиха – явно 10 игри са били достатъчни за атлетите, за да влязат в ритъм. Диан и Пламен избухнаха с над 230 средно от петте игри, заемайки първите 2 позиции. До пълната шестица за Фаза III, след тях, със завидни серии, се наредиха и Георги Димов (217.8), Любен Левичаров (224), Явор Миланов (220) и Руслан Василев (200.8). Първи под чертата остана Дарин Траянов след отлична игра и 209.4 среден резултат, но поради по-слабото представяне в предишните 10 игри, не му достигнаха едва двадесетина кегли.
Фаза III, макар и само от 3 игри, донесе големи разбърквания в челната тройка, тъй като резултата от предишната фаза се дели на две. Това позволи на Явор с невероятна игра да се изкачи до първото място с 233.3 среден. Пламен изглежда се чувстваше комфортно в подгласническата втора позиция, където вървеше през целия турнир и отново успя да я задържи с 209.7 от три игри. Динев изпита първи спад в резултатите си, като метна едва 190.3, но благодарение на покъртителните резултати от предишните фази успя да задържи 3 кегли преднина пред Руслан Василев, който се оказа първият, който няма да играе на степладъра, въпреки страхотна игра и втория по-големина резултат за фазата (224.3).
В степладърите най-важна е психиката и тук Динев показа, че малкия спад в предишната фаза, не му е повлиял. Той успя да надделее над Пламен със 193 на 185, в изключително оспорван мач. Явор знаеше, че който и да спечели полуфинала, не го очаква лесен финал. Беше прав, тъй като разликата отново бе минимална, но за съжаление на Явката, тя отново се оказа в полза на Диан – 200 на 188. Динев вдигна втора поредна купа, макар и с два месеца и половина време между тях.

В Б група във Фаза I се отличиха Георги Тепелиев и Атанас Атанасов, като те заеха първа и втора позиция след десет игри. За Фаза II продължиха 9 атлета.
След още 5 игри във Фаза II челната двойка остана същата, само че Наско успя да задмине Тепелиев и да заеме временното първо място. По-надолу в класирането станахме свидетели на няколко разбърквания, които са характерни за регламента, тъй като той предоставя, освен предимство на тези, които са играли добре в миналата фаза, така и шанс за подобряване на останалите. Финалната шестица за Фаза III допълниха Димитър Попов, Славчо Кордев, Марина Колпачова и Георги Божилов.
Фаза III, както и в А група, донесе цял букет от изненади. Тепелиев, който досега се държеше в първите две позиции, не се представи на ниво и остана първи, но този път под чертата. В същото време Митко Попов, който цял ден изпитваше известни затруднения, изглежда откри решението им и хвърли 212 средно, гарантирайки си място във финала. Отлична игра показа и Марина, която с 207.7 се нареди на втора позиция, а нейния съперник в първия Степладър мач се оказа Атанас Атанасов, който със стабилна игра, успя да се задържи в тройката.
В първия мач от Степладъра, Наско възвърна формата си от предишния ден и успя да победи Марина с 207 на 192 в близка игра. На финала премериха сили Митко и Наско, като и двамата показаха железни нерви, тъй като ничия игра не вървеше по план. След оспорвани десет фрейма, Наско победи със 177 на 161 и вдигна купата за първо място.

Честито на печелившите!

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA