Menu
BgBowling

10-ти Турнир от Регионална Лига “Плейграунд” – 2020/21 г.

Място:

Боулинг зала “Плейграунд” – Бургас 

Дата на провеждане :

13.03.2021 г. ( събота ) – 09:30 часа – Квалификация – макс. 16 състезатели

Полуфинал и Финал – веднага след квалификацията.

Намазване:

42 ft. –  маже се преди квалификацията и полуфиналната фаза.

Входна такса:

35 лв. за картотекирани състезатели, за които турнира е и квалификация за РИШ
–  25 лв. за състезатели, участващи само в турнира или само в квалификация за РИШ
–  20 лв. за състезатели – ученици.

Първа фаза – квалификации – 6 игри:

Всички записани състезатели се разпределят по жребий на избраните за игра писти по трима или четири състезатели на двойка писти. Изиграват се по 6 игри на една двойка писти в състезателен режим. За втората фаза се класират първите 8 според общият им резултат от шестте квалификационни игри. В случай на равенство предимство има състезателя с по-висока последна игра.

Втора фаза – полуфинална – 2 игри:

Класираните 8 състезатели от първата фаза се разпределят по един на писта, подреждането на състезателите е според общия резултат до момента на писти от 1 до 8. ( При необходимост и невъзможност залата да осигури 8 писти за втора фаза, полуфиналните игри може да се проведат на писти от 1 до 4). Изиграват се по 2 игри в състезателен режим. Резултатите от двете полуфинални игри се прибавят към разделения на 2 резултат от шестте квалификационни игри без закръгляне. За финалната фаза се класират първите 4 състезатели с най-висок сбор. Останалите 4 заемат местата от 5-то до 8-мо според сбора след тази фаза. В случай на равенство предимство има състезателя с по-висока последна игра.

Трета фаза – финал и малък финал – 1 игра:

Класираните 4 състезатели от втората фаза играят финал на две двойки писти, подреждането на състезателите е според общия сборен резултат от полуфиналната фаза на писти от 1 до 4. Изиграва се 1 игра в състезателен режим. Първият и вторият във временното класиране играят финал за 1-2 място, а третият и четвъртият играят малък финал за 3-4 място. При равенство във финалната игра, предимство има по-високо класираният от полуфиналната фаза състезател.

Крайно класиране в Турнира:

1-2 място – според финалната игра

3- 4 място – според играта в малкия финал

5-8 място – според сбора след полуфиналната фаза

9+ места – според шестте игри квалификация

Всички състезатели класирани на първите 16 места получават от 16 до 1 точки за Годишната Ранглиста на Регионална Лига “Плейграунд”.

Крайно класиране в Квалификацията за РИШ:

За крайно класиране в Регионалната квалификация се счита извадка от класирането след 6-те игри квалификация на обявилите предварително участие картотекирани към ББФ състезатели. 

Забележка: На деца, ненавършили 14 години и жени се начислява хендикап от 8 точки към всяка изиграна от тях игра.

Награди:

Купи /плакети/ за първите трима състезатели.

През целия сезон ще бъде водена ранглиста на всички състезатели, участвали в турнирите от лигата. Във всеки турнир победителя получава 16 т. за Ранглистата, втория – 15 т. и т.н. до класирания на 16 място – 1 т. В края на сезона ще се проведе финален турнир за първите 16 състезатели в тази ранглиста. По 5 лева от входната такса за участващите в турнира състезатели ( без състезателите – ученици ) ще се натрупват в награден фонд за Годишния Гранд Финал.

Организатор:

Зала PLAYGROUND-Бургас

Записване за турнира:

С коментар към обявата във Фейсбук.

Записване за квалификацията за РИШ: На и-мейла на ББФinfo@bulgarianbowlingf.com

Краен срок за записване:

11.03.2021 г. ( четвъртък ) 24:00 ч.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA