Menu
BgBowling

Финали на РИШ за 2020/2021 – Мъже, “Б” група и Жени

Финалистите в “Б” група
Призьорите в категория “Жени”
Тримата победители при “Мъже”

Заветният момент дойде, големите финали в най-елитните категории “Мъже”,”Жени” и “Б” група не ни и разочароваха. Бяхме подготвени за дълги мачове, напрежение по пистите, страхотна конкуренция и хъс сред всички участници – точно това и получихме по време на РИШ Финали за този сезон.

“Б” група – Най-добре представителите се 12 мъже изиграха по един мач срещу всеки един от другите джентълмени, откроиха се няколко атлети: лидерът за степладер Атанас Атанасов от БК “Атиаа” с 9/11 победи и среден от 188.5. Втората позиция отиде за Славчо Кордев от БК “Корона” с резулат 189.2 средно и 9/11 спечелени и третото място беше за Георги Божилов от БК “Страйк Мания – София” с 8/11 и 187.5 среден. Георги Божилов спечелва и полуфинала с 2:1 срещу Кордев. След страхотна драма и 3:2 Божилов си осигурява и купата в “Б” група.

“Жени” – Както винаги, финалите при 8-те дамите бяха изключително непредвидими, нивото тази година беше много високо и след двата Round Robin кръга водач излезе Мариана Метексинова от БК “Атиа” със 197.5 среден резултат, втора се класира Радка Дангова от БК “Троя” – 11/16 победи и 193.7 средно на игра, а трета се записа Марина Стефанова от БК “Атиа” – 178.4 среден. В полуфиналната среща Марина Стефанова надделя и с 2:1 надви Радка Дангова. Следваше финал на атлети от “Атиа”, който достигна до решаваща 5-та игра и победител при “Жени” стана Марина Стефанова.

“Мъже” – Традиционно 16-те най-добри състезатели се сражаваха равностойно и беше оспорвано докрая. Преминаха 15-те мача и след тях половината играчи отпаднаха. Следваше нов Round Robin на различно намазване, там се отличиха следните играчи: първи – Пламен Станчев от БК “Мега” с 208.0 среден. Втора позиция към полуфинала отиде за Диан Динев от БК “Страйк Мания – София” и 3/7 победи, а трети се класира Дарин Траянов от БК “Троя” със 199.4 среден. С много усилия и непоколебима ментална игра Диан Динев победи Дарин Траянов с 3:2. На финала Пламен Станчев показва много стабилни резултати и с 3:1 спечели републиканската купа за 2021.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA