Menu
BgBowling

Кръг III от сезон 2021/2022 за РИШ – “Класик”

Диан Динев – 2-ро място в “А” група
Александър Захариев – победител в “А” група
Светлозар Минев – 3-ти в “Б” група
Георги Божилов – 2-ра позиция в “Б” група
Валентин Димитров – шампион в “Б” група

Третият кръг на Републиканския индивидуален шампионат беше тип “Класик”, което значеше, че само най-солидно класиралите се от квалификациите играчи го достигнаха(22-ма в “А” и 14 атлети в “Б”). Състезанието се проведе в рамките на 26.11 – 28.11, намазването беше доста предизвикателно – дълго 45 фута. Някои състезатели обаче намериха начин да покажат много добра игра на него – ето кои бяха те.

“Б” група – Сериозна битка се заформи в “Б” група, 10 игри общо се изиграха и само 6-ма продължаваха към Фаза 2. Последваха директни мачове и от тях най-успешни излязоха: номер 1 – Георги Божилов с 4/4 победи, 2-ри се записа Валентин Димитров със 181.8 среден резултат и 3-тото място в полуфиналите за Светлозар Минев с 2/4 победи и 178.3 среден. Силите на Минев не достигнаха и загуби от Димитров. Валентин Димитров успя да се справи и във финалния мач срещу Георги Божилов с 2:0, с което си осигури и втората поредна титла в Кръг III.

“А” група – След приключване на 10-те квалификационни игри напред се класираха първите 12 на две групи за Round Robin. Двамата най-добре представили се играчи стигнаха до полуфиналите, от първата група: Диан Динев и Александър Захариев, а от втората: Любен Левичаров и Мариана Метексинова. Полуфиналите се играха като директни мачове, Захариев победи Левичаров, Динев надви Метексинова. Финалът се очерта много интригуващ и такъв беше – с 209/185 и 200/184, Александър Захариев от БК “Атиа” спечели кръга.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA