Menu
BgBowling

Фантастико Опън 93

Призьорите във Фантастико Опън 93
Диан Динев – победител в “А” група
Марина Стефанова – вицешампион в елитната “А” група
Мариана Метексинова – 7-мо място в “А” група
Пламен Станчев – 5-то място в “А” група

Дадохме края и на 5-тото издание на турнирите Фантастико Опън за сезон 2020/2021. Той се проведе между 14.03-21.03 в зала “Joy Station”, участие взеха 60 индивидуални атлети и 13 двойки – определено интересен турнир се получи. Време е да разгледаме как се развиха събитията по отделните групи.

Квалификации: За Фантастико Опън 93 имаше избрано намазване 46 фута, но с ниско количество масло, което макар нетипично дългата във футове схема, позволи на играчите да използват голям набор от топки и различни линии, което в крайна сметка донесе множество високи и даже забележителни резултати. Cut-овете по групите бяха следните: в “А” група се изискваше постижение от поне 197.0 среден резултат за 6 игри, в “Б” група бяха необходими точно 180.0, а в най-скромната откъм участници категория “Ц” – минимум 142.0 среден за класиране напред.

Финал “Ц”: 11 играчи се записаха за участие в тазмесечното издание на турнира, най-много серии изигра Никол Генкова с 3 пълни квалификации. По правило първите 4-ма пропускат първия финален етап, така че след Фаза 1 отпаднаха само 2-ма състезатели. Във Фаза 2 вече конкуренцията се засили и всички участници дадоха най-доброто от себе си, за да достигнат до степладер финалите. Това направиха 4-ма атлети, а именно: четвърти Пламен Недев с резултат от 155.3 средно на игра, трета позиция отиде за Антон симеонов със 158.7 за 6 игри, подглавник на лидера стана Илиян Стоянов и за втори пореден турнир водач в “Ц” група беше Христо Димитров. Следваха директните мачове, в първия наблюдавахме пълно едностранно доминиране от страна на Пламен Недев, който с 240/122 отстрани Антон Симеонов. След това дойде сериозния полуфинал на Недев и Стоянова, в който битката беше до последния фрейм, но силите на Илиян Стоянова не достигнаха и Пламен Недев спечели играта с 143/136. Дойде време за финала, щяхме да разберем дали ще имаме нов победител, или двукратен пореден шампион. 164/144 беше крайният резултат и Пламен Недев успя да завоюва голямата купа за ФО 93 в “Ц” група.

Финал “Б” група: В тази категория 24-ма бяха атлетите, които участваха и само половината достигнаха неделните финали. След първата фаза и три изиграни игри като водачи се изявиха Пламен Траянов(190.3 среден), Стоян Арсов(180.7 среддно на игра) и Славчо Кордев с 175.3. Фаза 2 беше далеч по – тежка и интригуваща, понеже и първите 4-ма играчи по успех в класирането след квалификациите се включиха и вече резултатите се увеличиха драрсично. Нови три игри бяха изиграни и от тях успяха да излязат като водещи: Иван Вучков със 198.3 среден, Георги Божилов – 196.7 средно за 6 игри и също Иво Кларк със 177.0. Предстоеше всеки от 6-мата продължили да изиграят по още 2 игри за определяне на финалните степалдер финалисти. След напрегнати моменти, 4-ти стана Атанас Атанасов, който игра в първия директен мач срещу 3-тия – Красимие Георгиев. Играта им приключи с убедителна победа за Атанасов – 191/148. Полуфиналът беше между Атанас Атанасов и Иван Вучков. Стабилна игра и от двамата състезатели, но победа с 202/176 отново за състезателя на БК “Атиа”. Стана време да определим и шампиона, битката беше повече от интригуваща. Добро начало за финалистите, но проблеми за водача Георги Божилов напред в играта и финална победа на Атанас Атанасов във Фантастико Опън 93 – група “Б”.

Финал “А”: Ателтите в най-оспорваната група бяха 25 на брой. С голяма бройка квалификационни серии се отличиха Георги Димов, Георги Делийски и Тодор Личев с по 6. Висок cut за неделя, много близки резултати, което донесе доста приятен турнир за наблюдаване още във Фаза 1. Там с добри отличия се откроиха Любен Левичаров с 208.0 среден, Марина Стефанова с 213.0 средно на игра, както и Тодор Личев с 1282 точки за 6 игри. Фаза 2 беше драматична от самото начало с игра от Стефанова 274 точки. След този етап тя поведе и класирането с 234.0 среден, втората позиция отиде при Руслан Василев за постижение от 1330 за 6, а още един играч от топ 4 – Дарин Траянов също се задържа в горната част на схемата с 206.3 среден. Двете игри за определяне на степладера бяха решаващи и там изскочиха много хора с добри резултати. Първия директен мач беше между Марина Стефанова и Руслан Василев, завършил с победа за дамата с 221/207 точки. Последва игра срещу Явор Миланов, която се реши в последните удари, в които Стефанова се събра и завърши с 200/191. Така финалът беше определен – Марина Стефанова срещу Диан Динев. Много интригуващ мач, множество обрати и малки повеждания, но някак на магия с 200/199 Диан Динев успя да го спечели и така взе титлата в “А” група.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA