Menu
BgBowling

Фантастико Опън 96 – купа “Изида”

Плакат за Фантастико Опън 96
Тримата шампиони в групите на ФО 96
Руслан Василев – победител в “А” група
Георги Божилов – победител в “Б” група
Стилиян Маринов – шампион в “Ц” категория
Диан Динев – “А” група
Явор Миланов – “А” група
Пламен Станчев – “А” група
Ангел Пилев – “Б” група
Мариана Метексинова – “А” група

Тази седмица дадохме начало на новия състезателен сезон за турнирите от веригата “Фантастико Опън” с първото за 2021/2022 издание номер 96, което имаше за главен спонсор “Изида” и купата носеше същото име. Беше един страхотен турнир, който по успешен начин откри календарния сезон и донесе приятно настроение и позитивни емоции на всички участници, наблюдаващи и случайни преминаващи в зала “Joy Station”. Нека погледнем какво представляваше схемата на намазването, която беше използвана през 6-те дни на квалификации, както и по време на оспорваните финални мачове.

Намазването за Фантастико Опън 96

Картинката представлява и схемата на намазване за турнира, както можем да забележим в горния ляв ъгъл – дължината е 44 фута, но премествайте поглед по-всядно по таблицата откриваме, че количеството на самото масло не е толкова голямо(11 милилитра), което е сравнително ниско като плътност. Комбинацията между по-голямата дължина, но по-тънкия слой масло доведе до усешане на удобна схема, достигането до търсения от всички играчи “джоб” не беше толкова сложно и резултатите следователно не бяха скромни в никакъв случай. Множество различни стратегии и интересни мнения и линии се чуха и видяха. Въпреки всичко, няколко атлети се справиха забележително, преминаха всички етапи на турнира сполучливо и получиха право да се борят за грандиозните и така желани купи в отделните категории.

Кои всъчщност бяха играчите, които показаха най-добра форма и високи игри, време е да погледнем класирането.

“Ц” група – Победител в най-малката по численост, но в никакъв случай и по отдаденост категория стана Стилиян Маринов от БК “Академик ВВ”, който успя да завоюва титлата си с много стабилно ниво на боулинг през целия турнир.

“Б” група – Във втората по сила група до престижната купа достигна Георги Богданов от БК “Магьосниците 2005”, който се пребори с много други добри атлети в категорията, близки и напрегнати мачове премина Богданов, но с доста силни игри от над 200 точки спечели титлата в “Б” дивизия.

“А” група – Очаквано най-успорвана се оказа елитната “А” група, най-много участници тук премериха сили, но Руслан Василев от БК “Атиа” беше този, който надделя над всички останали. Постоянство и пресметливост в комбинация от опит и много талант помогнаха на Василев да пребори опонентите си в решаващите моменти и по този доминантен начин Руслан Василев спечели първата за сезон 2021/2022 титла в “А” група за Фантастико Опън.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧЛЕНСТВО
Член на ББФ може да бъде всеки любител и запален фен на играта, който подаде писмена молба - заявление за членство към някой от редовните клубове, членуващи в ББФ.
© 2017 Bulgarian Bowling Federation
Created by ATIA